Δήλωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η εταιρία Ι. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕ λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης και αναγνωρίζει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην τοπική κοινωνία. Ως εκ τούτου, λαμβάνει ορισμένα μέτρα και πρωτοβουλίες ώστε η επίδραση της στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό περίγυρο να είναι μόνο θετική.
1
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
 1. Η επιχείρηση προσλαμβάνει προσωπικό που έχει ελληνική υπηκοότητα, διαμένουν κοντά στο Πλωμάρι και είναι μέλη της τοπικής κοινότητας Πλωμαρίου ή των γύρω περιοχών.
 2. Υποστηρίζει επισκέψεις σχολείων προς ενημέρωση και ξενάγηση των νέων σε μια επιχείρηση παραγωγής ούζου εξ αποστάξεως 100%.
 3. Προωθεί περιβαλλοντικές πρακτικές, προς ανακούφιση του τοπικού περιβάλλοντος από τις αρνητικές επιδράσεις της παραγωγικής διαδικασίας (ανακύκλωση).
 4. Διανέμει υλικό στους επισκέπτες , το οποίο προωθεί την επίσκεψη τουριστών σε αξιοθέατα του νησιού μας, καθώς και σε πολύ γνωστά θρησκευτικά προσκυνήματα και τονίζει τη μοναδικότητα του νησιού μας ως τόπο ιδιαίτερης και μοναδικής, παγκοσμίως, αρχαιολογικής αξίας (απολιθωμένο δάσος Σιγρίου).
 5. Οι τοπικές επιχειρήσεις απολαμβάνουν προνομιακή τιμολογιακή πολιτική στη χρήση των προϊόντων μας.
 6. Η επιχείρηση χρησιμοποιεί ά ύλες από ντόπιους παραγωγούς (γλυκάνισο, κριθάρι, αλάτι αλλά και συσκευασίες, κουτιά και αρωματικά φυτά) ενώ στηρίζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της περιοχής, με δωρεάν παρουσίαση των προϊόντων τους.
 7. Η επιχείρηση προμηθεύεται υπηρεσίες και προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις, στο μέτρο που είναι εφικτό, αντιλαμβανόμενη πως η στήριξη της Λεσβιακής οικονομίας ωφελεί το σύνολο της περιοχής.
 8. Η επιχείρηση στηρίζει τη νόμιμη εργασία, τις ανταγωνιστικές αποδοχές και το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, απέχοντας από μη βιώσιμες και παράνομες τεχνικές (παιδική εργασία, αδήλωτη εργασία κτλ.)
 9. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ γίνεται συχνά εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
 10. Έχει οργανωθεί ο πλαίσιο, βάση του οποίου ο παλαιός εξοπλισμός γραφείων, κατόπιν ανακαίνισης, θα δωριστεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και δομές.
 11. Γίνονται δράσεις συλλογής τροφίμων και σχολικών ειδών για ανακούφιση των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας.
 12. Η επιχείρηση παρέχει δωρεάν προϊόντα σε Συλλόγους, Κρατικές υπηρεσίες, Περιφέρεια και στον Δήμο σε επετείους, γιορτές και εκδηλώσεις.
2

Παράλληλα, έχουν τεθεί περιβαλλοντικοί στόχοι σχετικά με την ανάπτυξη και τη διαχείριση ενός οικολογικού σήματος ποιότητας και την παραγωγή τροφίμων, οι οποίοι παρακολουθούνται διαρκώς ως προς την επίτευξή τους.

3

Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν την υλοποίηση των επιθυμητών μας στόχων και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, Διεύθυνση και Εργαζόμενοι, που εργαζόμαστε για την πρόοδο της επιχείρησης.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ : 04/11/2020
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ